MENU WESELNE - OFERTA PREMIUM
PRZYKŁAD MENU WESELNEGO
DLA PRZYJĘCIA ORGANIZOWANEGO
W JK SP. Z O.O. TRZEBOWNISKO 761:
OFERTA NA 2019/2020 ROKDLA PRZYJĘCIA ORGANIZOWANEGO
W JK SP. Z O.O. TRZEBOWNISKO 761:
Powitanie Gości Weselnych
- Lampka szampana
OBIAD:
ZAKĄSKA: [do wyboru]
- róża z łososia
- rulony z szynki z sałatką
- torcik serowo – pomidorowy
- rolada fantazyjna z malagą
- lub inna sugerowana przez Gościa
ZUPA: [do wyboru]
- rosół królewski
- rosół tradycyjny z makaronem
- zupa grzybowa
- zupa włoska z pomidorów pelatti
- lub inna sugerowana przez Gościa
Danie Główne [serwowane wieloporcjowo]
CIELĘCINA:
- pieczeń cielęca
WIEPRZOWINA:
- polędwica wieprzowa w sosie kurkowym
- polędwica wieprzowa otulona boczkiem
- polędwica wieprzowa pieczona
- polędwica pieczona faszerowana warzywami
- schab pieczony
- pieczeń z szynki
- karkówka pieczona szpikowana czosnkiem
- karkówka pieczona w sosie leśnym
- rolada wieprzowa z polędwicy
WOŁOWINA:
- pieczeń wołowa w sosie chrzanowym lub musztardowym- sztuka mięsa wołowego gotowanego
- rolada wołowa z ligawy z mięsem mielonym
DRÓB:
- pierś z kurczaka w płatkach migdałowych lub kukurydzianych
- rolada drobiowa faszerowana warzywami
- pierś z kurczaka gotowana
- filet drobiowy grillowany z brzoskwinią
- lub inne do wyboru przez Gościa
RYBY:
- łosoś pieczony
- łosoś grillowany
- rolada z łososia
- morszczuk panierowany
- lub inna ryba sugerowana przez Gościa
Dodatki do obiadu
- ziemniaki,
- ziemniaki gotowane z wody z masłem i koperkiem,
- ziemniaki opiekane
- bezy ziemniaczane
- kasza kus kus
- ryż
- sos pieczeniowy jasny, ciemny, cytrynowy lub inny wskazany przez Gościa
- surówki: marchewka, seler, ćwikła z
chrzanem, z kapusty pekińskiej, wiosenna,
z białej kapusty (do wyboru trzy rodzaje)
- bukiet sałatek (ogórek, pomidor, sałata
zielona z sosem vinegrette lub w śmietanie)
- mizzeria
- surówka z czerwonej kapusty,
- bukiet warzyw gotowanych
- kapusta zasmażana
- lub inne sugerowane przez Gościa
Mięsa jak wyżej podajemy na półmiskach (5 rodzajów), co daje możliwość swobodnego wyboru przez Gościa Weselnego. Podajemy również na życzenie Organizatora wesela II danie serwowane porcjowo. Od maja podajemy ziemniaki młode.
DESER [do wyboru]
- szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną
- lody z owocami i bitą śmietaną
- panna cotta
- ciasto sezonowe
- lub inny do wyboru przez Gościa
- kawa, herbata
ALKOHOL
- piwo beczkowe regionalne Leżajsk
KOLACJA I [do wyboru]
- rolada królewska (ze szpinakiem i serem feta)
- kotlet po zbójnicku (z serem wędzonym)
- kurczak po hawajsku (z ananasem)
- pieczona pierś z kaczki z sosem żurawinowym
- lub inne sugerowane przez Gościa
KOLACJA II
- udziec wieprzowy z ognia płonący
- żeberka
KOLACJA III [do wyboru]
- golonka po szlachecku
- forszmak
- bogracz
- beuf strogonof
KOLACJA IV [do wyboru]
- barszcz czerwony z pasztecikiem, kapuśniaczkiem lub babeczką firmową
- żurek staropolski
- lub inna sugerowana przez Gościa
PRZYSTAWKI
- wędlina wiejska: polędwica, szynka, baleron, boczek pieczony, kiełbasa,
- schab w galarecie
- deska mięs pieczonych
- żeberko pieczone w galarecie
- goloneczki firmowe w galarecie
- roladki bieszczadzkie
- galaretka z drobiu
- pstrąg w galarecie
- przysmak łososiowy
- ryba po grecku
- sałatki:
jarzynowa, grecka, brokułowa, selerowo-porowa, pieczarkowa, z grillowanym kurczakiem, śledziowa, sałatka "szefa"
- lub inna sugerowana przez Gościa (trzy rodzaje do wyboru)
- owoce
- chrzan
- pieczywo
NAPOJE ZIMNE
- Soki: jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy
- Coca - Cola, Fanta, Spritte
- 0ranżada
- Tymbark
- Woda mineralna: gazowana i niegazowana
NAPOJE GORĄCE
- kawa rozpuszczalna
- kawa parzona
- kawa cappuccino
- kawa z ekspresu
- herbata czarna z cytryną
Ciasto
Torty:
- Marzenie (Firmowy)
- Czekoladowy z masą czekoladową i wiśniami
- Orzechowy z masą kawową
- Czekoladowo-orzechowy
- Schwarcwaldzki
- Owocowy
- Bezowy
Ciasto weselne:
- Wiśniowy
- Sernik rzeszowski
- Sernik tradycyjny
- Cappuccino
- Delicja
- Figa z makiem
- Ciasto architekta
- Krakersiak
- Snikers
- Sernik kapitański
- Puchatek
- Sernik na zimno
- Rolada
- Ptasie Mleczko
Ciasteczka weselne:
- Łabędzie
- Rurki
- Wanilinowe
- Warszawskie
- Orzeszki
- Babeczki
- Delicje
- Sezamowe
- Kawowe
Szyszka Weselna:
- ciasto i ciasteczka jw.
MENU WESELNE - OFERTA EKONOMICZNA
PRZYKŁAD MENU WESELNEGO
DLA PRZYJĘCIA ORGANIZOWANEGO
W JK SP. Z O.O. TRZEBOWNISKO 761:
OFERTA NA 2019/2020 ROKDLA PRZYJĘCIA ORGANIZOWANEGO
W JK SP. Z O.O. TRZEBOWNISKO 761:
Powitanie Gości Weselnych
- Lampka szampana
OBIAD:
ZUPA: [do wyboru]
- rosół tradycyjny z makaronem
- zupa grzybowa
- zupa włoska z pomidorów pelatti
Danie Główne [serwowane porcjowo - 1 rodzaj mięsa do wyboru]
- pieczeń z szynki
- karkówka pieczona szpikowana czosnkiem
- karkówka pieczona w sosie leśnym
- rolada wołowa z ligawy
- pierś z kurczaka w płatkach migdałowych lub kukurydzianych
- rolada drobiowa faszerowana warzywami
Dodatki do obiadu
- ziemniaki,
- sos pieczeniowy jasny, ciemny lub inny wskazany przez Gościa
- surówki (2 rodzaje do wyboru): marchewka,
ćwikła z chrzanem, z kapusty pekińskiej,
z białej kapusty, mizzeria
DESER - tort [do wyboru]
- Czekoladowy z masą czekoladową i wiśniami
- Czekoladowo-orzechowy
- Szwarcwaldzki
- Owocowy
KOLACJA I [do wyboru]
- rolada królewska (ze szpinakiem i serem feta)
- kurczak po hawajsku (z ananasem)
KOLACJA II [do wyboru]
- golonka po szlachecku
- forszmak
- bogacz
- zupa myśliwska
KOLACJA III [do wyboru]
- barszcz czerwony z pasztecikiem, kapuśniaczkiem lub babeczką firmową
- żurek staropolski
- lub inna sugerowana przez Gościa
PRZYSTAWKI
- wędlina wiejska: polędwica, szynka, baleron, boczek pieczony, kiełbasa,
- schab w galarecie
- goloneczki firmowe w galarecie
- galaretka z drobiu
- sałatki - 2 rodzaje do wyboru:
jarzynowa, grecka, brokułowa, selerowo-porowa, pieczarkowa, z grillowanym kurczakiem, śledziowa
- owoce
- chrzan
- pieczywo
NAPOJE ZIMNE
- Soki: jabłkowy, pomarańczowy
- Oranżada
- Tymbark
- Woda mineralna: gazowana i niegazowana
NAPOJE GORĄCE
- kawa rozpuszczalna
- kawa parzona
- kawa cappuccino
- kawa z ekspresu
- herbata czarna z cytryną
Napoje, wędliny, zakąski mogą być podane w formie "stołu szwedzkiego"
Ciasto
Ciasto weselne:
- Sernik tradycyjny
- Cappuccino
- Figa z makiem
- Snikers
- Sernik kapitański
- Sernik na zimno
- Ciasto sezonowe
Ciasteczka weselne:
- Łabędzie
- Rurki
- Warszawskie
- Orzeszki
- Babeczki
- Delicje
- Sezamowe
- Kawowe
BUFET DAŃ GORĄCYCH: 4 do wyboru
- bigos staropolski
- pierogi z kapustą i skwarkami
- pierogi z młodą kapustą
- pierogi ruskie
- flaki
- żurek wiejski
- zupa myśliwska
BUFET DAŃ ZIMNYCH
- pasztet pieczony
- smalec ze skwarkami
- ogórki małosolne
- chleb wiejski
- lub inne
Cena: 170-190 zł netto/os.
Nie ograniczamy czasu trwania imprezy.
Nie pobieramy dodatkowych opłat.
Organizujemy poprawiny w formie standardowej, w formie stołu szwedzkiego i w formie biesiady w ogrodzie.
Cena poprawin uzależniona jest od formy przyjęcia.
Sale Weselne „Podkowa” :
Sala Weselna Diamentowa – możliwość zorganizowania przyjęcia do 220 osób
Sala Weselna Rubinowa – możliwość zorganizowania przyjęcia do 170 osób
Joanna i Kazimierz Janikowie
Kom. 512 014 636