Menu Weselne

MENU WESELNE - OFERTA PREMIUM

PRZYKŁAD MENU WESELNEGO
DLA PRZYJĘCIA ORGANIZOWANEGO
W JK SP. Z O.O. TRZEBOWNISKO 761:

OFERTA NA 2019/2020 ROK

Powitanie Gości Weselnych

- Lampka szampana

OBIAD:

ZAKĄSKA: [do wyboru]

- róża z łososia
- rulony z szynki z sałatką
- torcik serowo – pomidorowy
- rolada fantazyjna z malagą
- lub inna sugerowana przez Gościa

ZUPA: [do wyboru]

- rosół królewski
- rosół tradycyjny z makaronem
- zupa grzybowa
- zupa włoska z pomidorów pelatti
- lub inna sugerowana przez Gościa

Danie Główne [serwowane wieloporcjowo]

CIELĘCINA:

- pieczeń cielęca

WIEPRZOWINA:

- polędwica wieprzowa w sosie kurkowym
- polędwica wieprzowa otulona boczkiem
- polędwica wieprzowa pieczona
- polędwica pieczona faszerowana warzywami
- schab pieczony
- pieczeń z szynki
- karkówka pieczona szpikowana czosnkiem
- karkówka pieczona w sosie leśnym
- rolada wieprzowa z polędwicy

WOŁOWINA:
- pieczeń wołowa w sosie chrzanowym lub musztardowym
- sztuka mięsa wołowego gotowanego
- rolada wołowa z ligawy z mięsem mielonym

DRÓB:

- pierś z kurczaka w płatkach migdałowych lub kukurydzianych
- rolada drobiowa faszerowana warzywami
- pierś z kurczaka gotowana
- filet drobiowy grillowany z brzoskwinią
- lub inne do wyboru przez Gościa

RYBY:

- łosoś pieczony
- łosoś grillowany
- rolada z łososia
- morszczuk panierowany
- lub inna ryba sugerowana przez Gościa

Dodatki do obiadu

- ziemniaki,
- ziemniaki gotowane z wody z masłem i koperkiem,
- ziemniaki opiekane
- bezy ziemniaczane
- kasza kus kus
- ryż
- sos pieczeniowy jasny, ciemny, cytrynowy lub inny wskazany przez Gościa
- surówki: marchewka, seler, ćwikła z
chrzanem, z kapusty pekińskiej, wiosenna,
z białej kapusty (do wyboru trzy rodzaje)
- bukiet sałatek (ogórek, pomidor, sałata
zielona z sosem vinegrette lub w śmietanie)
- mizzeria
- surówka z czerwonej kapusty,
- bukiet warzyw gotowanych
- kapusta zasmażana
- lub inne sugerowane przez Gościa

Mięsa jak wyżej podajemy na półmiskach (5 rodzajów), co daje możliwość swobodnego wyboru przez Gościa Weselnego. Podajemy również na życzenie Organizatora wesela II danie serwowane porcjowo. Od maja podajemy ziemniaki młode.

DESER [do wyboru]

- szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną
- lody z owocami i bitą śmietaną
- panna cotta
- ciasto sezonowe
- lub inny do wyboru przez Gościa
- kawa, herbata

ALKOHOL

- piwo beczkowe regionalne Leżajsk

KOLACJA I [do wyboru]

- rolada królewska (ze szpinakiem i serem feta)
- kotlet po zbójnicku (z serem wędzonym)
- kurczak po hawajsku (z ananasem)
- pieczona pierś z kaczki z sosem żurawinowym
- lub inne sugerowane przez Gościa

KOLACJA II

- udziec wieprzowy z ognia płonący
- żeberka

KOLACJA III [do wyboru]

- golonka po szlachecku
- forszmak
- bogracz
- beuf strogonof

KOLACJA IV [do wyboru]

- barszcz czerwony z pasztecikiem, kapuśniaczkiem lub babeczką firmową
- żurek staropolski
- lub inna sugerowana przez Gościa

PRZYSTAWKI

- wędlina wiejska: polędwica, szynka, baleron, boczek pieczony, kiełbasa,
- schab w galarecie
- deska mięs pieczonych
- żeberko pieczone w galarecie
- goloneczki firmowe w galarecie
- roladki bieszczadzkie
- galaretka z drobiu
- pstrąg w galarecie
- przysmak łososiowy
- ryba po grecku
- sałatki:
jarzynowa, grecka, brokułowa, selerowo-porowa, pieczarkowa, z grillowanym kurczakiem, śledziowa, sałatka "szefa"
- lub inna sugerowana przez Gościa (trzy rodzaje do wyboru)
- owoce
- chrzan
- pieczywo

NAPOJE ZIMNE

- Soki: jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy
- Coca - Cola, Fanta, Spritte
- 0ranżada
- Tymbark
- Woda mineralna: gazowana i niegazowana

NAPOJE GORĄCE

- kawa rozpuszczalna
- kawa parzona
- kawa cappuccino
- kawa z ekspresu
- herbata czarna z cytryną

Ciasto

Torty:

- Marzenie (Firmowy)
- Czekoladowy z masą czekoladową i wiśniami
- Orzechowy z masą kawową
- Czekoladowo-orzechowy
- Schwarcwaldzki
- Owocowy
- Bezowy

Ciasto weselne:

- Wiśniowy
- Sernik rzeszowski
- Sernik tradycyjny
- Cappuccino
- Delicja
- Figa z makiem
- Ciasto architekta
- Krakersiak
- Snikers
- Sernik kapitański
- Puchatek
- Sernik na zimno
- Rolada
- Ptasie Mleczko

Ciasteczka weselne:

- Łabędzie
- Rurki
- Wanilinowe
- Warszawskie
- Orzeszki
- Babeczki
- Delicje
- Sezamowe
- Kawowe

Szyszka Weselna:

- ciasto i ciasteczka jw.

MENU WESELNE - OFERTA EKONOMICZNA

PRZYKŁAD MENU WESELNEGO
DLA PRZYJĘCIA ORGANIZOWANEGO
W JK SP. Z O.O. TRZEBOWNISKO 761:

OFERTA NA 2019/2020 ROK

Powitanie Gości Weselnych

- Lampka szampana

OBIAD:

ZUPA: [do wyboru]

- rosół tradycyjny z makaronem
- zupa grzybowa
- zupa włoska z pomidorów pelatti

Danie Główne [serwowane porcjowo - 1 rodzaj mięsa do wyboru]

- pieczeń z szynki
- karkówka pieczona szpikowana czosnkiem
- karkówka pieczona w sosie leśnym
- rolada wołowa z ligawy
- pierś z kurczaka w płatkach migdałowych lub kukurydzianych
- rolada drobiowa faszerowana warzywami

Dodatki do obiadu

- ziemniaki,
- sos pieczeniowy jasny, ciemny lub inny wskazany przez Gościa
- surówki (2 rodzaje do wyboru): marchewka,
ćwikła z chrzanem, z kapusty pekińskiej, z białej kapusty, mizzeria

DESER - tort [do wyboru]

- Czekoladowy z masą czekoladową i wiśniami
- Czekoladowo-orzechowy
- Szwarcwaldzki
- Owocowy

KOLACJA I [do wyboru]

- rolada królewska (ze szpinakiem i serem feta)
- kurczak po hawajsku (z ananasem)

KOLACJA II [do wyboru]

- golonka po szlachecku
- forszmak
- bogacz
- zupa myśliwska

KOLACJA III [do wyboru]

- barszcz czerwony z pasztecikiem, kapuśniaczkiem lub babeczką firmową
- żurek staropolski
- lub inna sugerowana przez Gościa

PRZYSTAWKI

- wędlina wiejska: polędwica, szynka, baleron, boczek pieczony, kiełbasa,
- schab w galarecie
- goloneczki firmowe w galarecie
- galaretka z drobiu
- sałatki - 2 rodzaje do wyboru:
jarzynowa, grecka, brokułowa, selerowo-porowa, pieczarkowa, z grillowanym kurczakiem, śledziowa
- owoce
- chrzan
- pieczywo

NAPOJE ZIMNE

- Soki: jabłkowy, pomarańczowy
- Oranżada
- Tymbark
- Woda mineralna: gazowana i niegazowana

NAPOJE GORĄCE

- kawa rozpuszczalna
- kawa parzona
- kawa cappuccino
- kawa z ekspresu
- herbata czarna z cytryną

Napoje, wędliny, zakąski mogą być podane w formie "stołu szwedzkiego"


Ciasto

Ciasto weselne:

- Sernik tradycyjny
- Cappuccino
- Figa z makiem
- Snikers
- Sernik kapitański
- Sernik na zimno
- Ciasto sezonowe

Ciasteczka weselne:

- Łabędzie
- Rurki
- Warszawskie
- Orzeszki
- Babeczki
- Delicje
- Sezamowe
- Kawowe

BUFET DAŃ GORĄCYCH: 4 do wyboru

- bigos staropolski
- pierogi z kapustą i skwarkami
- pierogi z młodą kapustą
- pierogi ruskie
- flaki
- żurek wiejski
- zupa myśliwska

BUFET DAŃ ZIMNYCH

- pasztet pieczony
- smalec ze skwarkami
- ogórki małosolne
- chleb wiejski
- lub inne

Cena: 170-190 zł netto/os.

Przykład menu weselnego jw. nie jest propozycją Menu na jakiekolwiek przyjęcie. Jest natomiast materiałem do opracowania Menu przyjęcia weselnego lub innej imprezy okolicznościowej.
Wszystkie wymienione wyżej produkty tj. mięso, wędliny i ciasto wytwarzane są metodą tradycyjną w naszej Firmie.

Nie ograniczamy czasu trwania imprezy.
Nie pobieramy dodatkowych opłat.

Organizujemy poprawiny w formie standardowej, w formie stołu szwedzkiego i w formie biesiady w ogrodzie.
Cena poprawin uzależniona jest od formy przyjęcia.


Sale Weselne „Podkowa” :

Sala Weselna Diamentowa – możliwość zorganizowania przyjęcia do 220 osób

Sala Weselna Rubinowa – możliwość zorganizowania przyjęcia do 170 osób
Organizatorzy przyjęć
Joanna i Kazimierz Janikowie
Kom. 512 014 636

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij