Kontakt

Menu Komunijne

Przykład dań na przyjęcie komunijne na rok 2023

Wersja EKONOMICZNA

OBIAD

Zakąska
– przysmak firmowy z polędwicy
– przysmak firmowy z polędwiczki
– przysmak „podkarpacki”
– rulony z szynki z sałatką włoską

Zupa
– rosół królewski
– rosół tradycyjny z makaronem nitki
– zupa włoska z pomidorów pelatti z kurczakiem grillowanym

DANIE GŁÓWNE

– polędwica wieprzowa pieczona ze śliwką
– polędwica wieprzowa pieczona faszerowana warzywami i mięsem mielonym
– schab pieczony
– bitki wołowe w sosie własnym
– pieczeń z piersi z indyka
– pierś z kurczaka w płatkach migdałowych

Danie główne podajemy wieloporcjowo na półmiskach. Do wyboru są trzy rodzaje mięsa po 1 szt./os. lub porcjowo po dwa rodzaje mięsa jw.

DODATKI DO OBIADU

– ziemniaki młode z koperkiem i masłem

Surówki
(trzy do wyboru)
– mizeria
– ćwikła z chrzanem
– surówka wiosenna
– surówka z kapusty pekińskiej

Do obiadu podajemy kompot

DESER I

Tort komunijny (jeden do wyboru)
– „marzenie”
– czekoladowo-orzechowy z wiśniami
– czekoladowy z masą czekoladową i wiśniami
– owocowy

DESER II

– puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

KOLACJA I

(jedna do wyboru)

– polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym
– karkówka szpikowana czosnkiem w sosie grzybowym
– roladka „po królewsku” (z piersi kurczaka ze szpinakiem i serem feta)

DODATKI DO KOLACJI

– ryż z warzywami
– kluski śląskie
– ziemniaki opiekane
– surówki do kolacji: buraczki zasmażane na ciepło lub surówka z czerwonej kapusty

PRZYSTAWKI

– wędlina wiejska: polędwica, szynka, baleron, boczek pieczony, kiełbasa wiejska – bez ograniczeń
– schab w galarecie – 1 porcja na osobę
– galaretki z drobiu – 1 sztuka na osobę
sałatki (dwie do wyboru)
– sałatka jarzynowa
– sałatka selerowo-porowa
– sałatka brokułowa
– sałatka pieczarkowa
– sałatka z grillowanym kurczakiem
– sałatka „Szefa”
– chrzan
– owoce
– pieczywo

NAPOJE ZIMNE

– soki lub napoje: jabłkowy, pomarańczowy
– oranżada
– woda mineralna: gazowana i niegazowana

NAPOJE GORĄCE

– kawa rozpuszczalna
– kawa parzona
– kawa z ekspresu
– herbata czarna z cytryną

CIASTO
TORT KOMUNIJNY
CIASTO TRADYCYJNE
CIASTECZKA DROBNE

Przykład dań na przyjęcie komunijne na rok 2023​

Wersja BOGATA

OBIAD

Zakąska
– przysmak firmowy z polędwicy
– przysmak firmowy z polędwiczki
– przysmak „podkarpacki”
– rulony z szynki z sałatką włoską

Zupa

– rosół królewski
– rosół tradycyjny z makaronem nitki
– zupa włoska z pomidorów pelatti z kurczakiem grillowanym

DANIE GŁÓWNE

– polędwica wieprzowa pieczona ze śliwką
– polędwica wieprzowa pieczona faszerowana warzywami i mięsem mielonym
– schab pieczony
– bitki wołowe w sosie własnym
– pieczeń z piersi z indyka
– pierś z kurczaka w płatkach migdałowych

Danie główne podajemy wieloporcjowo na półmiskach. Do wyboru są trzy rodzaje mięsa po 1 szt./os. lub porcjowo po dwa rodzaje mięsa jw.

DODATKI DO OBIADU

– ziemniaki młode z koperkiem i masłem

Surówki
(trzy do wyboru)
– mizeria
– ćwikła z chrzanem
– surówka wiosenna
– surówka z kapusty pekińskiej

Do obiadu podajemy kompot

DESER I

Tort komunijny (jeden do wyboru)
– „marzenie”
– czekoladowo-orzechowy z wiśniami
– czekoladowy z masą czekoladową i wiśniami
– owocowy

DESER II

– puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

KOLACJA I

(jedna do wyboru)

– polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym
– karkówka szpikowana czosnkiem w sosie grzybowym
– roladka „po królewsku” (z piersi kurczaka ze szpinakiem i serem feta)

DODATKI DO KOLACJI

– ryż z warzywami
– kluski śląskie
– ziemniaki opiekane
– surówki do kolacji: buraczki zasmażane na ciepło lub surówka z czerwonej kapusty

KOLACJA II

(jedna do wyboru)

– barszcz czerwony z pasztecikiem lub
kapuśniaczkiem
– żurek wiejski z jajkiem i kiełbasą

PRZYSTAWKI

– wędlina wiejska: polędwica, szynka, baleron, boczek pieczony, kiełbasa wiejska – bez ograniczeń
– schab w galarecie – 1 porcja na osobę
– galaretki z drobiu – 1 sztuka na osobę
sałatki (dwie do wyboru)
– sałatka jarzynowa
– sałatka selerowo-porowa
– sałatka brokułowa
– sałatka pieczarkowa
– sałatka z grillowanym kurczakiem
– sałatka „Szefa”
– chrzan
– owoce
– pieczywo

NAPOJE ZIMNE

– soki lub napoje: jabłkowy, pomarańczowy
– Coca Cola, fanta – 2 sztuki na osobę
– oranżada
– woda mineralna: gazowana i niegazowana

NAPOJE GORĄCE

– kawa rozpuszczalna
– kawa parzona
– kawa z ekspresu
– herbata czarna z cytryną

CIASTO
TORT KOMUNIJNY
CIASTO TRADYCYJNE
CIASTECZKA DROBNE

Koszt ,, Przyjęcia komunijnego’’ uzależniony jest od ilości osób pełnopłatnych.
Przyjęcie komunijne organizujemy w dwóch wersjach: wersja „ekonomiczna” i wersja „bogata”.
Koszt wersji „ekonomicznej” i „bogatej” jest uzależniony od ilości osób pełnopłatnych.
Cena od osoby pełnopłatnej w wersji ekonomicznej: 180 złotych przy minimum 25 osobach.
Cena od osoby pełnopłatnej w wersji bogatej: 200 złotych przy minimum 25 osobach.

Dzieci do 2 lat bezpłatnie.
Dzieci do 10 lat – cena do uzgodnienia.
Koszt ,,szyszki’’: 25 zł

Ilość osób pełnopłatnych Zamawiający podaje przy podpisaniu umowy.
Jeżeli ilość osób ulegnie zmniejszeniu po podpisaniu umowy Organizator zastrzega sobie prawo zmiany ceny za ,, Przyjęcie komunijne ‘’.


Istnieje możliwość zorganizowania ,, Przyjęcia komunijnego’’ dla mniejszej ilości osób wg odrębnych ustaleń.


Dla dzieci zapewniamy różne atrakcje, w tym przejazd bryczką.