Kontakt

Menu Weselne

Przykład dań na przyjęcie weselne na rok 2022 i 2023

POWITANIE GOŚCI WESELNYCH

– Lampka szampana

OBIAD

PRZYSTAWKA : [do wyboru]
– przysmak firmowy z polędwiczki
– przysmak firmowy z polędwicy
– przysmak firmowy z szynki
– rulony z szynki z sałatką włoską lub
inna zaproponowana przez Gościa

ZUPA: [do wyboru]
– rosół królewski
– rosół tradycyjny z makaronem
– krem z borowików z groszkiem ptysiowym
– zupa włoska z pomidorów pelatti z kurczakiem grillowanym

DANIE GŁÓWNE serwowane wieloporcjowo

Cielęcina:
– pieczeń cielęca
Wieprzowina:
– polędwica wieprzowa pieczona
– polędwica pieczona faszerowana mięsem mielonym i warzywami
– schab pieczony
– schab „po sztygarsku”
– polędwica pieczona faszerowana pieczarkami i mięsem mielonym
– karkówka pieczona szpikowana czosnkiem
Wołowina:
– bitki wołowe w sosie własnym
– zrazy wołowe z boczkiem i ogórkiem
Drób :
– pierś z kurczaka w płatkach migdałowych
– roladki „po królewsku” (ze szpinakiem i serem feta)
– filet drobiowy po ,, hawajsku’’
Ryby
– łosoś pieczony lub grillowany
– morszczuk panierowany

DODATKI DO OBIADU

– ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
Od m-ca maja podajemy młode ziemniaki.

– sos pieczeniowy jasny, ciemny lub grzybowy

– surówki :
1) marchewka z dodatkiem jabłka,
2) marchewka z dodatkiem chrzanu,
3) marchewka z dodatkiem pomarańczy,
4) surówka z kapusty pekińskiej,
5) surówka z białej kapusty (Colesław),
6) surówka z czerwonej kapusty,
7) surówka ,,wiosenna”,
8) mizeria,
9) ćwikła z chrzanem,
10) buraczki czerwone z jabłkiem ,
11) buraczki zasmażane na ciepło,
12) kalafior
13) warzywa gotowane

Mięsa jak wyżej podajemy wieloporcjowo na półmiskach (4 rodzaje)
lub porcjowo na talerzach (2 rodzaje).

DESER [do wyboru ]

– szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną
– ciasto sezonowe
– lody z owocami i bitą śmietaną

ALKOHOL

– piwo beczkowe regionalne Leżajsk

KOLACJA I [do wyboru]

– roladka „po królewsku” (z szpinakiem i serem feta)
– kotlet po zbójnicku (z serem wędzonym)
– kurczak po hawajsku (z ananasem)
– bitki wieprzowe z szynki w sosie własnym
– klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym, pieczarkowym lub pomidorowym

DODATKI DO KOLACJI

– bezy ziemniaczane
– kluski śląskie
– ryż na sypko
– kasza jęczmienna lub gryczana
– surówki jak wyżej

KOLACJA II [do wyboru]

– udziec wieprzowy pieczony w gorącej wędzarni
lub pieczona kiełbasa
– kapusta zasmażana
– ziemniaki opiekane
lub
– golonka po szlachecku z sosem chrzanowym

KOLACJA III [do wyboru]

– forszmak
– bogracz
– beuf strogonof

KOLACJA IV [do wyboru]

– barszcz czerwony z pasztecikiem lub
kapuśniaczkiem lub zapiekanką
– żurek staropolski
– zupa myśliwska

ZAKĄSKI : ( zimna płyta )

– wędlina wiejska: polędwica, szynka, baleron,
boczek pieczony, kiełbasa
– schab w galarecie
– deska mięs pieczonych
– żeberko pieczone
– goloneczki firmowe
– tymbaliki z drobiu
– przysmak „podkarpacki”
– pstrąg w galarecie
– ryba po grecku
– nugetsy z sosem czosnkowym
– sałatki:
jarzynowa, grecka, brokułowa, selerowo-
porowa, pieczarkowa, z grillowanym
kurczakiem, śledziowa , z makaronem , ,,szefa’’
( trzy rodzaje do wyboru)
– pomidorki z mozarelą w sosie vinegrete
– owoce
– chrzan
– pieczywo

NAPOJE ZIMNE

– Soki lub napoje: jabłkowy, pomarańczowy
– Coca – Cola, fanta , sprite
– 0ranżada
– Woda mineralna: gazowana i niegazowana

NAPOJE ZIMNE

– kawa rozpuszczalna
– kawa parzona
– kawa cappuccino
– kawa z ekspresu
– herbata czarna z cytryną

NAPOJE ZIMNE

– tort weselny
– ciasto tradycyjne
– ciasteczka drobne
– szyszka weselna

Biesiada weselna

przy muzyce LUDOWEJ NA ŻYWO

1. POTRAWY GORĄCE (8 dań do wyboru) :

– polędwica pieczona w ogniu
– karkówka pieczona w ogniu
– golonka firmowa
– żeberka pieczone w ogniu
– kiełbasa pieczona
– boczek pieczony
– kiszka gryczana pieczona
– bigos staropolski
– pierogi ukraińskie
– pierogi z kapustą i skwarkami
– żurek wiejski

3. POLECAMY DANIA WŁOSKIE :

podane w formie kolacji lub na Stole Biesiadnym

– Makaron Penne Pesto
– Spaghetti Bolognese
– Tiagatelle Carbonara

2. POTRAWY ZIMNE (8 dań do wyboru) :

– schab pieczony z kością
– kogut pieczony
– pasztet pieczony
– galareta wieprzowa
– salceson
– smalec ze skwarkami
– grzybki marynowane
– papryka marynowana
– ogórki małosolne
– sos chrzanowy, czosnkowy, musztardowy
– chleb wiejski

Kapelę na żywo zapewniamy jeżeli osób pełnopłatnych jest powyżej 120 w wersji przyjęcia weselnego najdroższego.

Wszystkie dania gorące i zakąski podajemy Gościom do stołu.

Produkty serwowane na przyjęciu wytwarzane są metodą tradycyjną w naszej firmie.

Na życzenie Klienta organizujemy poprawiny ( forma poprawin do uzgodnienia ) . Cena poprawin uzależniona jest od formy przyjęcia.

Przykład menu weselnego jw. nie jest precyzyjną propozycją Menu na przyjęcie weselne, jest natomiast materiałem dla Organizatora przyjęcia i właściciela lokalu do opracowania konkretnego Menu na przyjęcie weselne.

W cenie wesela zapewniamy:

  1. Tort Weselny
  2. Ciasto i ciasteczka na klosze
  3. „Szyszki” 1 szt./2 osoby pełnopłatne
  4. Stół Staropolski
  • Nie pobieramy żadnych dodatkowych opłat.
  • Nie pobieramy zaliczki przy podpisaniu umowy.
  • Nie limitujemy dań i napoi.
  • Czas zabawy do godziny 3:00 po północy. Istnieje możliwość przedłużenia czasu zabawy.
  • Oferujemy również autokar do przewozu Gości. Dla mieszkańców Gminy Trzebownisko specjalne upusty.

Przyjęcie weselne organizujemy w czterech wersjach, tj.:

1) wersja ekonomiczna przy minimum 80 osobach – cena 200 zł/os.
2) wersja pośrednia przy minimum 80 osobach – cena 220 zł/os.
3) wersja bogata przy minimum 80 osobach – cena 250 zł/os.
4) wersja mieszana – cena do uzgodnienia