– Lampka szampana
PRZYSTAWKA : [do wyboru]
– przysmak firmowy z polędwiczki
– przysmak firmowy z polędwicy
– przysmak firmowy z szynki
– rulony z szynki z sałatką włoską lub
inna zaproponowana przez Gościa
ZUPA: [do wyboru]
– rosół królewski
– rosół tradycyjny z makaronem
– krem z borowików z groszkiem ptysiowym
– zupa włoska z pomidorów pelatti z kurczakiem grillowanym
Cielęcina:
– pieczeń cielęca
Wieprzowina:
– polędwica wieprzowa pieczona
– polędwica pieczona faszerowana mięsem mielonym i warzywami
– schab pieczony
– schab „po sztygarsku”
– polędwica pieczona faszerowana pieczarkami i mięsem mielonym
– karkówka pieczona szpikowana czosnkiem
Wołowina:
– bitki wołowe w sosie własnym
– zrazy wołowe z boczkiem i ogórkiem
Drób :
– pierś z kurczaka w płatkach migdałowych
– roladki „po królewsku” (ze szpinakiem i serem feta)
– filet drobiowy po ,, hawajsku’’
Ryby
– łosoś pieczony lub grillowany
– morszczuk panierowany
– ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem
Od m-ca maja podajemy młode ziemniaki.
– sos pieczeniowy jasny, ciemny lub grzybowy
– surówki :
1) marchewka z dodatkiem jabłka,
2) marchewka z dodatkiem chrzanu,
3) marchewka z dodatkiem pomarańczy,
4) surówka z kapusty pekińskiej,
5) surówka z białej kapusty (Colesław),
6) surówka z czerwonej kapusty,
7) surówka ,,wiosenna”,
8) mizeria,
9) ćwikła z chrzanem,
10) buraczki czerwone z jabłkiem ,
11) buraczki zasmażane na ciepło,
12) kalafior
13) warzywa gotowane
– szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną
– ciasto sezonowe
– lody z owocami i bitą śmietaną
– piwo beczkowe regionalne Leżajsk
– roladka „po królewsku” (z szpinakiem i serem feta)
– kotlet po zbójnicku (z serem wędzonym)
– kurczak po hawajsku (z ananasem)
– bitki wieprzowe z szynki w sosie własnym
– klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym, pieczarkowym lub pomidorowym
– bezy ziemniaczane
– kluski śląskie
– ryż na sypko
– kasza jęczmienna lub gryczana
– surówki jak wyżej
– udziec wieprzowy pieczony w gorącej wędzarni
lub pieczona kiełbasa
– kapusta zasmażana
– ziemniaki opiekane
lub
– golonka po szlachecku z sosem chrzanowym
– forszmak
– bogracz
– beuf strogonof
– barszcz czerwony z pasztecikiem lub
kapuśniaczkiem lub zapiekanką
– żurek staropolski
– zupa myśliwska
– wędlina wiejska: polędwica, szynka, baleron,
boczek pieczony, kiełbasa
– schab w galarecie
– deska mięs pieczonych
– żeberko pieczone
– goloneczki firmowe
– tymbaliki z drobiu
– przysmak „podkarpacki”
– pstrąg w galarecie
– ryba po grecku
– nugetsy z sosem czosnkowym
– sałatki:
jarzynowa, grecka, brokułowa, selerowo-
porowa, pieczarkowa, z grillowanym
kurczakiem, śledziowa , z makaronem , ,,szefa’’
( trzy rodzaje do wyboru)
– pomidorki z mozarelą w sosie vinegrete
– owoce
– chrzan
– pieczywo
– Soki lub napoje: jabłkowy, pomarańczowy
– Coca – Cola, fanta , sprite
– 0ranżada
– Woda mineralna: gazowana i niegazowana
– kawa rozpuszczalna
– kawa parzona
– kawa cappuccino
– kawa z ekspresu
– herbata czarna z cytryną
– tort weselny
– ciasto tradycyjne
– ciasteczka drobne
– szyszka weselna
– polędwica pieczona w ogniu
– karkówka pieczona w ogniu
– golonka firmowa
– żeberka pieczone w ogniu
– kiełbasa pieczona
– boczek pieczony
– kiszka gryczana pieczona
– bigos staropolski
– pierogi ukraińskie
– pierogi z kapustą i skwarkami
– żurek wiejski
– Makaron Penne Pesto
– Spaghetti Bolognese
– Tiagatelle Carbonara
– schab pieczony z kością
– kogut pieczony
– pasztet pieczony
– galareta wieprzowa
– salceson
– smalec ze skwarkami
– grzybki marynowane
– papryka marynowana
– ogórki małosolne
– sos chrzanowy, czosnkowy, musztardowy
– chleb wiejski
Wszystkie dania gorące i zakąski podajemy Gościom do stołu.
Produkty serwowane na przyjęciu wytwarzane są metodą tradycyjną w naszej firmie.
Na życzenie Klienta organizujemy poprawiny ( forma poprawin do uzgodnienia ) . Cena poprawin uzależniona jest od formy przyjęcia.
Przykład menu weselnego jw. nie jest precyzyjną propozycją Menu na przyjęcie weselne, jest natomiast materiałem dla Organizatora przyjęcia i właściciela lokalu do opracowania konkretnego Menu na przyjęcie weselne.
1) wersja ekonomiczna przy minimum 80 osobach – cena 200 zł/os.
2) wersja pośrednia przy minimum 80 osobach – cena 220 zł/os.
3) wersja bogata przy minimum 80 osobach – cena 250 zł/os.
4) wersja mieszana – cena do uzgodnienia